Adrian Popuţea a devenit antrenor de box

Pugilistul zălăuan a absolvit Şcoala Naţională de Antrenori, din cadrul Centrului Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor Bucureşti

Chiar dacă mai are un cuvând greu de spus în ring, în calitate de sportiv, pugilistul zălăuan Adrian Popuţea poate începe, din această vară, şi meseria de antrenor. Sportivul legitimat la Clubul Sportiv Municipal Zalău a absolvit Şcoala Naţională de Antrenori (SNA), din cadrul Centrului Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor Bucureşti (CNFPA).
Adrian Popuţea va fi antrenor asistent, având dreptul să asiste la un meci de box din colţul ringului şi să dea indicaţii sportivilor. Peste un an, pugilistul zălăuan va avea dreptul să susţină un nou examen, pentru a deveni antrenor.
Cel puţin deocamdată, Popuţea nu se gândeşte să înceapă şi o carieră de antrenor, având în vedere că în acest an îşi propune să participe la Campionatul Naţional, la Gala Internaţională „Biggers Better” şi la Centura de Aur. „În momentul de faţă, nu pot spune că sunt interesat să profesez în această meserie. Mai am un cuvânt greu de spus în boxul românesc, ca sportiv şi probabil peste câţiva ani voi începe să antrenez”, ne-a declarat Popuţea.
Considerat cel mai bun produs, la ora actuală, al boxului masculin sălăjean, Adrian Popuţea a câştigat în acest an, pentru prima dată, medalia de aur la Cupa României rezervată seniorilor, la categoria +91 de kilograme. Pugilistul de la CSM Zalău îşi propune să obţină acelaşi rezultat şi la Campionatul Naţional programat la finalul lunii iulie, după care, Popuţea va participa, în luna august, la Gala Internaţională „Biggers Better”, competiţie la care, anul trecut a boxat în premieră.
După o pauză de cinci ani, în luna septembrie va avea loc în România Centura de Aur, gală la care Popuţea a câştigat medalia de bronz în 2008 şi speră ca în acest an să urce din nou pe podium.
Pe lângă susţinerea pe care o are din partea conducerii CSM Zalău, Adrian Popuţea beneficiază de un sprijin financiar consistent din partea firmei SC Granital B&B SRL, iar pe această cale, sportivul zălăuan a ţinut să le mulţumească celor doi reprezentanţi, Alin Buboi şi Emil Brustan.
Adrian Popuţea practică boxul de 12 ani, timp în care a susţinut 180 de meciuri. 150 au fost câştigate, iar 60 de victorii le-a obţinut înainte de limită. Este multiplu medaliat la Campionatele Naţionale şi Cupa României rezervate cadeţilor, juniorilor, tineretului şi seniorilor. Pe lângă medalia de Bronz obţinută la Centura de Aur din 2008, Popuţea a mai câştigat în 2009 medalia de bronz la Campionatul European Studenţesc, din Rusia.

Leave a Comment